Juu eli aksaa on treenattu viikottain. Viikonloppuna käytiin Fiian kanssa Julia Kärnän agikurssilla. Kyllä huomaa et oma kunto ei ole ihan kohillaan kun 31 esteen radalla kuuluu emännän puuskutus enemmän kuin käskytys. Sylkkärit ei jostain kumman syystä Fiialla onnistunut enään ollenkaan. Eka kertaa kokeilin saksalaista ja hitsi ku se sopikin meille hyvin. Mukava kurssi josta jäi jotain uutta käteen.

Lumella on ollut juoksu joten sen kanssa ei olla agia voitu ottaa. Niisku oli eilen treeneissä "outo" hirveen herkkis ja poissaoleva.  Joten todennäköisesti tekee juoksua nyt. Lumi pääsee ens viikolla treenaamaan ja Fiia pitää taukoa. Sunnuntaina nimittäin Fiialla on 3 starttia niin saa levähtää ens viikolla.

TOKO   Tänään päätin lasten kanssa ulkoillessa et hyödynnän ton ulkoilun kun lapset laskee mäkeä. Ajatuksena olisi ottaa joka päivä tokoa Niiskun ja Lumen kanssa  ihan vaan 5min. Tänään sen aloitin ja menihän kulkaa hyvin. Niiskulle seuraamista makkaralla ja paikallaan oloa. Ja muutaman toiston jälkeen paikkamakuu onnistui todella hyvin. Luoksetuloa otettiin muutaman kerran myös.

Lumen kanssa samat hommat ja hitsi ku se on muuttunut. Ihan ku eri koiran kanssa olisi touhunnut. EI mennyt ns "yli" missään vaiheessa. Lopuksi raivokasta repimisleikkiä ja kun käskytin lopettaan lopetti heti. Tämäkin oli uutta.

IRTI-LAUMASTA-KURSSI Tätä kurssia suorittaa Lumi. huomattiin koko perheen kävelyllä että Lumi vetää aivan omaa showta  kun koko lauma on liikenteessä. Siinä sit tuumailtuamme tulimme siihen tulokseen et on liian laumasidonnainen. Ei juurikaan koskaan ole päässyt yksin mihinkään jne. Melkein aina on ollut Fiia-äippä mukana. Niinpä olemme tarttunut tuumasta toimeen ja Lumi on saanut omaa aikaa. Ollaan käyty kaksisteen lenkillä ja autoajelulla ja on päässyt Jarmon kanssa juoksulenkille. Tämä on tehnyt lumelle hyvää ja muutosta on viikossa tapahtunut positiiviseen suuntaan.

Tässä asioita miettiessä olen tullut siihen tulokseen et olen vaatinut liikaa liian aikaisin Lumelta. Liikaa olen verrannut  Fiiaan.  ja koulu vei kyllä ajan ja voimat niin että paljon ei tullut koulutettua. Liekö se hyvä vai huono asia kun muutenkin Lumi on henkisesti kehittynyt hitaasti. Mut ihana koira se on nyt kun on alkanut sitä enemmän ajattelemaan omana persoonana. ja paljon se ei vaadi jotta Lumen kanssa yhteistyö alkaa sujumaan.

Tässäpä olisi muutama kuva

Peikkotukka Joonas 1kk

Niiskuneiti